Blogia
Pilar Bellés Pitarch: Enseñar y aprender, un juego que no acaba nunca... un cuento... una ocasión.

"DE LAS TINIEBLAS A LA LUZ", NOVA NOVEL.LA DE PILAR BELLÉS PRESENTADA A SANT MATEU

"DE LAS TINIEBLAS A LA LUZ", NOVA NOVEL.LA DE PILAR BELLÉS PRESENTADA A SANT MATEU

Noticia aparecida en les periódicos:

http://www.vinarosnews.net/de-las-tinieblas-a-la-luz-novella-de-pilar-belles-presentada-a-sant-mateu/

NOTA DE PREMSA

De las tinieblas a la Luz”. Així de suggerent és el títol de la novel·la que el passat dissabte 1 de juliol es va presentar a l’Ajuntament de Sant Mateu en un acte presidit per la Sra alcaldessa Ana Besalduch i el Sr tinent d’alcalde Ivan Esteller amb motiu del Dia mundial contra la droga.

L’acte va ser introduït per Dª Ana Besalduch que va dir unes paraules per presentar les autores. A continuació Mª Ángeles Ortí Simó va dir unes emotives paraules d’agraïment i va donar testimoni amb les seves experiències passades del difícil que resulta deixar la droga i refer la vida. Com va dir la coautora del llibre és una història fictícia basada en una vida real: la seva pròpia història i l’únic objectiu d’aquest llibre és oferir un testimoni que en pugui ajudar a conèixer tot sobre les drogues i ensenyar a la joventut a no jugar amb elles i a ser millor persones.

A continuació, Pilar Bellés va impartir la conferència “Prevenció, detecció i actuació en casos de drogues i altres addiccions” amb informació útil per a que les famílies puguin detectar possibles addiccions o consum de drogues i com actuar davant d’ una addicció. Especialment, es va centrar en la detecció i actuació en casos de drogues. L’escriptora va parlar de distintes addiccions (cafeïna, tabac, alcohol, esteroides, medicaments per la ansietat, xarop per a la tos, pastilles per a dormir, analgèsics, vàlium…) i va donar solucions sobre com educar els nostres fills des del diàleg i la importància que pare i mare donen el mateix missatge quant educació i també d’establir normes i límits en consens.

EL LLIBRE

De las tinieblas a la luz” és una novel·la basada en un fet real que explica la vida de Paula, una jove que va estar molts anys tontejant amb les drogues fins que, gràcies a la fe i el suport de la seva família va aconseguir sortir i refer la seva vida.

CURRICULUM

Mª Ángeles Ortí Simó (1974), poeta i escriptora de Sant Mateu (Castelló) que va estudiar a Las Teresianes (Tortosa) i va acabar els estudis d’Administratiu a Sant Mateu, el seu poble natal. Actualment treballa com a voluntària a la Creu Roja i ensenya catequesi als nens de Comunió i Confirmació.

Gran aficionada a la lectura. Ja en la seva adolescència escrivia bells poemes que regalava als seus amics.

Després d’uns anys tontejant amb les drogues i molts intents de deixar-les ho va aconseguir finalment gràcies a la seva força de voluntat, la fe en Jesucrist i el suport constant de la seva família i amics.

En 2017 va publicar el seu primer llibre: el poemari “Dios es amor” i actualment participa en recitals amb els grups poètics de Castelló, entre ells, Poetas sin Sofá, del qual forma part de manera activa.

CURRÍCULUM

Pilar Bellés Pitarch (1964). Aquesta escriptora i conferenciant castellonenca de Sant Mateu (Castelló) comparteix la seva activitat literària amb la recerca en l’aprenentatge de l’anglès i l’activitat docent. És llicenciada en Filologia Anglesa i professora d’anglès a Infantil i Primària, a més d’una escriptora contemporània i compromesa amb la nostra societat.

Compta amb diversos premis literaris en contes i poesia. Ha estat conferenciant en Assessoria de Llengües de la Comunitat Valenciana i Catalunya, per al Centre de Formació de Professors i per diferents associacions i, darrerament, per tot Espanya.

• Publicacions en contes: “No dejes que crezca sin la magia de los cuentos…”. “Telling a tale / Contemos un cuento / Contem un conte”. “Cuentos plurilingües para trabajar valores y para días especiales”. ¿Cómo hacer alumnos creativos?”. “Els iaios, la natura i l’amor / Los abuelos, la naturaleza y el amor / Grandparents, Love and Nature“. “Federico y su duende I / Frederick and his Goblin I”. Col.lecció de 6 llibres: “Cuentos y poesías en inglés para infantil y primaria”.

• Publicacions en novel.la: “El diario mágico”. “Somos víctimas de una sociedad machista y cruel” “El mensaje. “La rosa deshojada” de Pilar Bellés i Maribel Rueda. ”Triunfar en tiempos difíciles”. ”Reunión de colegas”. “La sombra: la fe y el amor mueven montañas pero la envidia y la ambición mueven el mundo”. “Sabes cómo se siente un niño maltratado?” de Pilar Bellés i Carlos Sarmiento.

• Biografía: “Toda una vida: memorias y anécdotas de Mel y Xispa”. De Manuel Falcó García (Xispa) i Pilar Bellés Pitarch. Editorial viveLibro.

• Publicacions en teatre: “Engaño perfecto”.

• Poesia: “Curvas en el camino”. “Poemas y reflexiones con un cachito de amor”.

• Assaig: “El cambio social a través de la literatura y otros ensayos”. “Ensayo y poemario: machismo y feminismo en la obra de Cervantes”.

0 comentarios