Facebook Twitter Google +1     Admin

Se muestran los artículos pertenecientes a Abril de 2014.

LA OSCURIDAD, LA LUZ Y LA SALIDA

20140401222352-la-tempestad.png

LA OSCURIDAD

Esos monstruos

te atrapan,

te engañan,

te hacen creer

lo que no es,

te manipulan…

Son lobos

con piel de cordero.

se aprovechan,

te engullen,

te anulan,

y, poco a poco,

te hacen invisible.

 

LA LUZ

Hoy, asómate a la ventana

y observa la belleza

un día soleado,

las flores, los pájaros,

el cielo y el universo;

un mundo cromático

te estará esperando.

 

LA SALIDA

No lo olvides:

el miedo

está en tu interior

te tiene atrapado;

de la oscuridad

a la luz

sólo hay un paso;

si lo das o no

dependerá de ti…

                    Pilar Bellés

01/04/2014 22:23. Pilar Bellés Pitarch #. sin tema No hay comentarios. Comentar.

ENTREVISTA DE ÁNGELES ESCOÍ A PILAR BELLÉS PITARCH

20140415173250-coves.jpg

 

1)  ¿Sempre has volgut escriure?

Jo dic que escric des dels deu anys i és cert, però crec que l’afició a escriure va nàixer abans fruit de la meva poderosa imaginació. Des de xicoteta jo somiava que era una princesa amb un vestit blanc però no era un vestit de núvia sinó de fada, jo tenia ales i podia volar a un món imaginari on m’inventava un conte cada dia. Com que no vaig escriure aquests contes en aquell moment, quan va nàixer el meu fill vaig poder tornar a entrar en eixe món imaginari i inventar contes per a ell. Aquesta vegada els vaig escriure. Va nàixer així “No deixes que cresca sense la màgia dels contes...”

La xiqueta va créixer, les robes es tornaren fosques i em caigueren les ales. Em vaig trobar amb una societat masclista i cruel amb les dones. Va nàixer en mi aquesta necessitat  per canviar la societat i aparegueren les primeres novel·les: “El diario mágico (un paso más contra el machismo y la violència de genero)” i “Somos víctimes de una sociedad machista y cruel”. La resta ha vingut a soles.

Per resumir-ho d’alguna manera he de dir que no he sigut jo la que buscava històries sinó que han sigut les històries les que han vingut a mi perquè les escrigués.

2)  ¿Et resulta cada vegada més difícil escriure un nou llibre? Tal vegada, estàs plena d’autoexigències, madures més i te n’adones dels problemes...

No i sí. La veritat és que no veig eixa dificultat a l’hora d’escriure. Com he dit són les històries les que venen a mi. Però,  com a dona que intenta obrir-se portes en un món dominat per homes, m’exigeixo a mi mateixa molt més que als altres.  Perquè una novel·la  meva vaja a l’editorial ha de passar per el filtre de la meva autoexigència.  Les meves primeres novel·les no les he publicades perquè no han passat el filtre del meu orgull. És per aquest motiu que fins al 2010 no vaig publicar res. Fins als quaranta i tants no vaig tenir la suficient maduresa per a veure el món des de la  perspectiva adequada. Va ser quan vaig començar a publicar novel·la.

3)  ¿Tenen tots els teus llibres un component psicològic?

Jo crec que sí. En major o menor mesura, sí. Una novel·la, si vol canviar el món, ha de tenir una part real, que forma part de la història actual,  una part de fantasia i ficció i, per suposat, una part psicològica  molt important. Les coses no canvien soles si no les forcem un poc.

4) Quan tenim una desgràcia, el pitjor pot traure el millor de nosaltres? El missatge del llibre és positiu?

Sí i sí. És precisament això el que ens fa humans. El missatge de “Reunión de colegas” està en el subtítol: “Se nos manipula sin que nos demos cuenta...”. La missió d’este llibre és obrir els ulls a moltes dones i mostrar el camí per no deixar-nos dominar ni manipular. Clar que és positiu! Les dones estem cansades d’aguantar tot el que ens llança la vida i resignar-nos “perquè som dones”.  Estem cansades de ser les que més treballem i, inclús, les més intel·ligents i que se n’aprofiten del nostre treball, s’emporti els mèrits un altre i a nosaltres ens fan passar per boves. Hi ha moltes coses que les dones hem de canviar. Aquest llibre només ens mostra com ho hem de fer per a canviar-ho. Considero molt útils els consells que es donen. És important el missatge d’esperança: “l’eixida sempre és possible”.

5)  L’argument del llibre, fa pensar?

La veritat és que fa pensar molt més llegir-lo. Per la varietat de temes que apareixen al llarg de la novel·la i per les històries de les protagonistes, sincerament, crec que el títol es queda curt... Es parla de moltes coses més que de manipulació. Cada capítol, a més de submergir-te  en una història diferent és una font de reflexió.

6)  Marisa estava subjugada a la mare i vivia angoixada. Esta dependència emocional, es dona encara actualment?

Per sort les coses estan canviant. Actualment, els fills i, sobretot, les filles són més independents i tenen molta més llibertat. En aquest capítol es tracta un problema de “dependència emocional” d’algunes dones ja molt majors que primer van creure i servir els pares i després al marit. Elles s’han passat la vida obeint i servint  i esperen que les filles facin el mateix. Marisa, que té quaranta i pocs anys, estima sa mare moltíssim però vol tenir la seva pròpia vida. La novel·la reflexa eixe enfrontament que s’ha donat, en un moment donat de la història, entre dues generacions:  entre filles de quaranta i tants i les seves mares ja en la tercera edat avançada.  Com diu el poema: “Dile a tu madre cuánto la quieres”.

7)  Què és la Síndrome d’ Estocolm?

La Síndrome d’Estocolm és un estat psicològic en què la víctima de segrest, o persona detinguda contra la seva pròpia voluntat, desenvolupa una relació de complicitat amb el seu segrestador. De vegades, poden acabar ajudant el segrestador a assolir els seus fins o evadir a la policia. En casos de maltractament físic o psicològic es poden produir en la dona aquests símptomes. Ell es converteix en tot el seu món, el pare dels seus fills i, a poc a poc l’aïlla dels seus amics i dels seus éssers estimats. És aquesta síndrome d’Estocolm que la duu a justificar i perdonar contínuament les agressions i vexacions del seu agressor. Ella

acaba pensant que la culpa sempre és d’ella per alguna cosa que no ha fet bé. Aquest tipus de dependència emocional és perillosa. A la novel·la es parla de com sortir-ne.

8)  A Paula se la deixa el marit per una altra. Ella estava tant enganxada a eixa relació que li ho consentia tot. Es pot eixir d’eixa dependència?

Són dos errors que tradicionalment comentem tant homes com dones. Si la parella diu que “no” que “tot ha acabat”, encara que no ens pareix bé ho hem de respectar. Quan a consentir-li-ho tot no és bona idea. El que no està bé no s’ha de consentir mai. Ningú té dret a abusar ni a tractar malament a una altra persona.  D’aquest tipus de dependència costa molt d’eixir. Un bon tractament psicològic i unes bones amigues per a eixir de casa són importants en el procés.

9) Marta donava classes a un col·legi i el director, mediocre però dominant, l’assetjava. Quines solucions possibles hi ha per a eixir del cercle d’assetjament? 

L’assetjament per part de persones mediocres però molt prepotents i dominants cap a altres més dèbils però molt millors en el treball és un fet avui en dia i això produeix guerres entre funcionaris. Es pot denunciar però és molt difícil de provar. Per desgràcia, les persones malvades que cometen aquest tipus d’abusos, no canvien mai i si ho han fet una vegada, de segur, ho tornaran a fer.  És molt llarg el tema i són molts els consells. Els podeu trobar en la novel·la. Resumint un poc diré que és perillós per a la víctima no fer res i aguantar donat que pot caure malalta i passar per un calvari. S’ha de buscar una eixida digna. Si es pot, s’ha de demanar el trasllat. Resulta indignant veure com els bons treballadors se’n van de l’empresa  mentre quatre cares-dures se queden en un treball i uns mèrits que, treballant honradament, no haurien aconseguit.

10)            A Carmen, la secretària del cap d’una empresa, se li donen indicacions per vestir-se de manera provocativa. És una manera de violència de gènere?

Jo no diria tant. Però sí que es tracta del principi d’un assetjament sexual i és una alarma dels futurs problemes que se li venen damunt. És important el paper que fa el cambrer de la cafeteria on va a esmorzar. La invita a esmorzar i li demana que, en acabar, se’n vaja ben lluny i no torni més per aquella oficina. Per desgràcia per a Carme, no li fa cas.

11)            L’assetjament escolar sempre s’ha donat però ara sembla que amb més violència i, pobre del que el pateix!

Sí, per desgràcia, com a mestres ens hem trobat casos molt tristos i encara que, per sort, té solució, la víctima ho passa malament. El que és important quan un xiquet o xiqueta ho pateix és que demani ajuda i ho parli. Els pares, professors i psicòlegs ajudaran a solucionar el problema si els xiquets es deixen ajudar. Alguns consells: afecte incondicional, no culpar-lo del que li passa i fer que s’aparti d’eixa gent assetjadora.

12)            Molts assetjadors se senten inferiors a la víctima?

Jo diria que tots i totes. Les persones  assetjadors són molt orgulloses i prepotents. No poden suportar que hi haja ningú millor que ells a qui no puguin dominar. L’assetjament sorgeix perquè han intentat dominar a la víctima i fer per les bones que no destaqui per damunt d’ells i no ho han aconseguit. Les persones que cometen aquest tipus de delites, fins que no actuen,  són difícils d’identificar. Solen ser molt simpàtiques i solen fer-se passar per amigues de la víctima per traure-li informació personal per utilitzar després contra ella. Al final, els assetjadors acaben traslladant tots els seus complexos i frustracions damunt de la víctima. Si no volem sofrir assetjament s’ha evitar donar informació personal i, al treball, hem de mantenir les distàncies.

13)            Maite parla en sa mare de bruixeria i mal d’ull?

Si parlem en la novel·la de diferents formes de manipulació amb la que, tradicionalment, se’ns ha estat enganyant a les dones no podem deixar el tema de les “a

... (... seguir )
15/04/2014 17:32. Pilar Bellés Pitarch #. sin tema No hay comentarios. Comentar.


L’ ASSOCIACIÓ DE MESTRESSES DE CASA L’ASSUMPCIÓ CELEBRA EL DIA DE LA DONA 2014 AMB L’ESCRIPTORA PILAR BELLÉS

20140415174224-coves.jpg

 

El passat diumenge 13 d'abril l'escriptora Pilar Bellés va estar a les Coves de Vinromà presentant la seva nova novel·la " Reunión de colegas: Se nos manipula sin que nos demos cuenta…”  al costat de l'Associació de mestresses de casa l'Assumpció. A continuació l'escriptora va oferir una xerrada - ponència sobre drets de la dona i va donar alguns dels consells que apareixen en la seva novel·la, molt útils perquè les dones que pateixen puguin sortir al pas en totes les situacions i tornar a ser felices.

L'escriptora va parlar de temes tan delicats com la dependència emocional, l'assetjament sexual, l'assetjament laboral, el ciberassetjament o l'assetjament infantil... La xerrada va ser amena ja que les integrants de l'associació van participar animadament en l'acte llegint els poemes de l'escriptora.

Aquesta novel·la tracta molts temes interessants i amb bastant profunditat. També ofereix consells molt útils que tota dona, de qualsevol edat, hauria de saber. La novel·la dóna molta importància a l'educació: com educar els nostres fills i filles per a la igualtat i perquè sàpiguen conviure en parella. Com a curiositat, cadascuna de les vuit protagonistes del llibre té un poema dedicat al final. Tots ells exalten els drets de la dona alhora que li donen ànims o savis consells per apartar-se de qualsevol situació injusta que pugui ocórrer.

Pilar Bellés va passar uns bells i emotius moments amb l'Associació de mestresses de casa l'Assumpció. L'acte va acabar amb un berenar de germanor i es va parlar animadament d'aquests temes i de molts més. Un bonic record que totes conservaran.

15/04/2014 17:42. Pilar Bellés Pitarch #. sin tema No hay comentarios. Comentar.

Pilar Bellés en la Feria del Libro de Vinaròs 2014

20140419233457-fira-vinaros.png

Hoy, 19 de abril de 2014 ha sido un bonito día para l@s escritor@s en la Feria del libro de Vinaròs. Ha habido de todo: tertulia, presentaciones de libros, interacción con el público, experiencias compartidas, comida, lectura de poemas y fragmentos de libros... Gracias al Ayuntamiento y a la Biblioteca por su estupenda organización.

19/04/2014 23:34. Pilar Bellés Pitarch #. sin tema No hay comentarios. Comentar.

LA ESCRITORA PILAR BELLÉS ENLAZA EL DÍA DE LA MUJER CON LAS FERIAS DEL LIBRO DE VINARÒS, CASTELLÓN, VALENCIA Y BARCELONA

20140420231024-pilar-reunion.png

Este año el día de Sant Jordi será motivo para gran cantidad de eventos y ponencias que esta escritora afincada en Sant Mateu va a realizar con mucho gusto ya que Pilar Bellés es una persona que trabaja de corazón y que procura con sus ponencias ayudar personas que sufren y dar consejos que puedan ser útiles a muchas mujeres en diferentes situaciones.

EN CUEVAS DE VINROMÀ

El 13 de abril de 2014 Pilar Bellés estuvo con la Asociación de amas de casa L’Assumpció presentando su última novela “Reunión de colegas”. A continuación la escritora ofreció una charla con consejos para las mujeres a fin de evitar problemas como la dependencia emocional, el acoso laboral, el acoso sexual, el ciberacoso o el acoso infantil. Las componentes de la Asociación de amas de casa l’Assumpció leyeron poemas de la escritora para animar a las mujeres a salir de estas situaciones. A continuación hubo una merienda de hermandad y tod@s charlaron animadamente.

 

EN LA FERIA DEL LIBRO DE VINARÒS

E 19 de abril de 2014 Pilar Bellés estuvo presentando Reunión de colegas en la feria del libro de Vinaròs. Fue un bonito día para l@s escritor@s. Hubo de todo: tertulia, presentaciones de libros, interacción con el público, experiencias compartidas, comida, lectura de poemas y fragmentos de libros... Hay que destacar la labor del  Ayuntamiento y de la Biblioteca por su estupenda organización.

EN  BARCELONA

Los próximos 23, 24 y 25 de abril Pilar Bellés tiene previsto tres eventos en Barcelona: 
1) Firma y exposición de sus libros: "El mensaje", "Curvas en el camino" y "El diario mágico" en el Stand de Ediciones Carena el 23-4-14 de 16 a 17h en Passeig de Gràcia, 11, Barcelona.
2) Presentación de "Cuentos y poesías para infantil y primaria" y la ponencia "La importancia del cuento para el desarrollo emocional y la inteligencia imaginativa de tus hijos e hijas" el 24-4-14 a las 19 h en la librería Espai Literari (Calle Ramón y Cajal, 45, Barcelona).
3) Presentación de su recién novela: "Reunión de colegas. Se nos manipula sin que nos demos cuenta" y ponencia "Mujer y trabajo: el problema del acoso y sus posibles soluciones" el 25-4-14 a las 19h en la librería Alibrí (Calle Balmes, 26, Barcelona).

EN LIBRERÍA ARGOT

El sábado 26 CUENTA-CUENTOS EN INGLÉS a las 11:00 en librería Argot (Calle San Vicente, 16) de Castellón para niñ@s de 3 a 9 años. Este cuenta-cuentos se repite cada último sábado de  mes pero el próximo será especial ya que se trata de celebrar el Día de Sant Jordi.

 

EN LA FERIA DEL LIBRO DE VALENCIA

El domingo 27 de abril Pilar Bellés estará en la feria del libro de Valencia.

A las 11:30 cuenta-cuentos en inglés de su colección “Cuentos y poesías en inglés para infantil y primaria”

A las 17:30 la ponencia: “Mujer y trabajo: consejos para evitar el acoso y otro tipo de abusos”.

EN LA FERIA DEL LIBRO DE CASTELLÓN

El sábado 3 de mayo a las 18:00 ponencia: “Los cuentos  y textos literarios en la Educación Emocional”. Laura Miró Pitarch: Psicóloga y Marisol Brenchat Gil:  Filóloga, profesora de un Aula de convivencia y escritora. Pilar Bellés Pitarch, profesora y escritora. En colaboración con la Asociación Chaacor.

El domingo  4 de mayo Pilar Bellés estará también en la feria del libro de Castellón.

A las 11:30 cuenta-cuentos en inglés de su colección “Cuentos y poesías en inglés para infantil y primaria”

A las 18:00 la ponencia: “Mujer y trabajo: consejos para evitar el acoso y otro tipo de abusos”.

En los próximos meses Pilar Bellés también tiene prevista su participación en otras ferias del libro como Vila-real o Onda. “Siempre es un placer para colaborar con una Asociación por una buena causa” dice Pilar Bellés que colabora con asociaciones como “Mi mano es tu apoyo” (contra la violencia de género), Deporte y vida, Chaacor, etc…

20/04/2014 23:10. Pilar Bellés Pitarch #. sin tema No hay comentarios. Comentar.


Blog creado con Blogia. Esta web utiliza cookies para adaptarse a tus preferencias y analítica web.
Blogia apoya a la Fundación Josep Carreras.

Contrato Coloriuris